Pensa la complexitat

"El simulacro no es lo que oculta la verdad. Es la verdad la que oculta que no hay verdad. El simulacro es verdadero".
Jean Baudrillard

19 de novembre de 2010

Què ha de fer un mitjà de comunicació tradicional quan la seva plataforma de negoci central s'erosiona cada temporada que passa?


La diversificació de la premsa cap altres negocis dins del paradigma comunicatiu, es una necessitat del sector per a sobreviure, fer-ho amb aliança amb empreses expertes en xarxes de Digital Media és una bona solució, atès que els riscos d’ implementació i creixement son mínims

Els mitjans impresos (diaris i revistes principalment) busquen noves estratègies per a sobreviure davant d'un consumidor amb una clara actitud digital. Una de les iniciatives més recents és l'acord de The New York Times amb RMG, una  empresa que opera xarxes digitals publicitaries, gràcies a la qual estarà present en més de 800 bars i restaurants en els què, a més d'emetre notícies i continguts digitals, oferirà les edicions impreses del diari per als que ho desitgin adquirir.

The New York Times ja ens té acostumats a una correcta evolució davant la revolució digital. S'ha adaptat perfectament com a mitjà en línia, i fins i tot és un clar exemple de bon anàlisi de públic en línia, virtut que l'ha portat a desenvolupar la seva edició impresa en relació amb les notícies més llegides i de major interès en la seva pàgina web. Això és exemple d'adaptció al públic i als seus interessos, desenvolupant fins i tot un diari més personalitzat.

També ens va sorprendre al desenvolupar sistemes per als quioscs a través dels que podies llegir i descarregar-te el diari a la Blackberry.

Amb aquesta nova entrada al digital signage no només demostren adaptació, sinó que això transcendeix a la resta de mitjans impresos, que hauran entaular aliances amb els mitjans digitals per complementar-se els uns als altres. No és fàcil competir per l'atenció del públic, però si podem unir esforços segur que el resultat és desenvolupar mitjans de comunicació a mida de cada uausari, amb una qualitat informativa d'acord amb les expectatives i necessitats del públic en cada moment.

Y a España mentre tant que passa:


L’única experiència que coneixem similar a la del New York Times és l’encetada  just fa un any pel grup UNIDAD EDITORIAL al unir-se amb Clear Channel


Amb aquest acord es preten unir el periodisme o premsa digital amb el digital signage aporta informació tractada de forma professional que arriba al públic en temps real.

L’acord entre Clear Channel i Unitat Editorial pel qual l'empresa de gestió d'espais publicitaris emet notícies digitals (d'Internet) a les 15 tanques digitals que Clear Chanel té a Madrid en aquests moments. L'objectiu és difondre informació d'actualitat de Elmundo.es i Expansion.com mitjans principals, encara que no s'han ofert més detalls sobre els continguts.

Veurem com evolucionen mitjans impresos i digitals a Espanya, i si podem prendre nota de les experiències en altres països.

La diversificació de la premsa cap altres negocis dins del paradigma comunicatiu, es una necessitat del sector per a sobreviure, fer-ho amb sinergía amb empreses de xarxes de Digital Media es una bona solució, atès que els riscos d’ implementació i creixement son mínims.
Albert Pérez Novell
Noticies relacionades